Onze methode

Je kent het wel. Er moet iets gebeuren om jouw organisatie opnieuw toekomstbestendig te maken. Je ziet een duidelijke behoefte voor een andere aanpak of het is lastig scherp te stellen wat er nodig is om te verduurzamen of te innoveren. Hoe dan ook, de behoefte om te veranderen met de tijd is er altijd en niet vooruit gaan betekent stilstaan. Hoe dan verder?


Hier schieten wij te hulp. We hanteren een 3-stappen aanpak waarmee we alle lagen van jouw organisatie betrekken en waarbij we van strategie tot concrete acties overgaan. De focus is hierbij niet alleen op luisteren en praten, maar vooral ook DOEN.

STAP 1

Validation

We gaan aan de slag om de stip op de horizon te bepalen en de behoefte te valideren. Samen met jouw medewerkers duiken we in de pijnpunten en werken we naar een oplossingsrichting voor actie. 

Alle lagen binnen de organisatie - medewerkers én managers

Het creëren van draagvlak en slagkracht

Benutte kennis én onbenutte kennis van jouw human capital

Waar liggen de kansen?

STAP 2

Ideation

In deze fase activeren we het creatieve brein van de medewerkers om met concrete acties (plannen) te komen en in de praktijk uit te voeren. We bekijken wat er nodig is om de pijnpunten op te lossen en hoe we dit kunnen implementeren binnen de organisatie.

Oplossingen

Wat past er bij onze organisatie?

Concrete acties

Hoe gaan we dit uitvoeren op de werkvloer?

STAP 3

Implementation

De oplossingsrichtingen en concrete acties zijn vastgesteld. Het is nu tijd voor actie op de werkvloer en testen, testen, testen.

Gebruikte kennis

Test, leer en pas aan tot perfectie

Onbenutte kennis

Begin klein en breid uit door de hele organisatie (waar nodig)

SUCCESSTORIES

Organisaties die wij succesvol hebben geholpen

Gratis Blending gesprek? Schrijf je in!

Blending gesprek

Vraag gratis een Blending gesprek aan