Nieuws - Gisteren

Iedereen haalt zijn targets, nu het bedrijf nog.

Met de huidige opkomst van performance management worden prestaties beter dan ooit gemonitord, stelt de Harvard Business Review. Een bedrijf waarbij iedereen zijn performance doelen haalt door slechts op zijn eigen afdeling te focussen, levert alleen vaak over het algemeen niet de gewenste prestaties. Zo heeft een onderzoek binnen de financiële sector aangetoond dat bedrijven gemiddeld 18% betere financiële prestaties hebben wanneer samenwerkingen tussen afdelingen wel structureel verbeterd worden.

Hoe kan dit precies?

De communicatie en samenwerking tussen verschillende afdelingen neemt met de huidige performance management cultuur af. Iedereen is gefocust op het halen van zijn targets en wilt ervoor zorgen dat individuele KPI’s worden behaald. Helaas leidt dit vaak tot afdelingen die afgezonderde eilanden zijn ten opzichte van de rest van de organisatie. Klanten geven als feedback dat losse producten niet op elkaar aansluiten en te beperkt is nagedacht over het integrale plaatje.

Hoe los je dit op?

Om de communicatie tussen afdelingen te verbeteren moet er een cultuurverandering teweeg worden gebracht. Wanneer er meer vanuit het collectief wordt gehandeld en wordt samengewerkt tussen afdelingen zal een bedrijf significant beter presteren. Vanuit Blending Habits zien we dat dit soort cultuurveranderingen mogelijk zijn. Hierbij is het echter wel van belang dat de verschillende organisatielagen betrokken zijn. Met onze 3-stappen aanpak hebben we ervaring met toekomstbestendig maken van organisaties.

Brain|Food

Lees wat ons bezig houdt

Gratis Blending gesprek? Schrijf je in!

Blending gesprek

Vraag gratis een Blending gesprek aan